Pesma farmovizije

Pesma farmovizije

Autor: Miljan Paunović

Sanja2Onako nenadano, prošle subote na televiziji „od 150 dinara uz struju mesečno“, predstavljena nam je Sanja Vučić, pevačica iz Kruševca, koja će braniti boje Srbije na pesmi Evrovizije u maju mesecu u Stokholmu. A šta će posle toga, na Farmu?

Vučić. Ne nije premijer. Ali sigurno kada se pomene Vučić pomislite na aktuelnog premijera u ostavci srpske nam Vlade. To čuveno prezime, barem do maja meseca često ćemo čuti uz ime Sanja, koja je nekako izabrana za predstavnicu Srbije na takmičenju za pesmu Evrovizije u Švedskoj, polovinom maja.

Kažem nekako, jer je bio interni konkurs, bez neke veće javne audicije, te je „naše pravo da znamo sve“ malo uskraćeno, ali dobro, eto saznali smo da je Vučićeva sledeća na listi pevača koja će dati sve od sebe u Glob areni u Stokholmu da „vrati Evroviziju“ u Srbiju. S obzirom na stanje u državi, samo nam Evrovizija fali. Ako opet bude kod nas, biće na vodi, očigledno.

Što se tiče pesme, imali smo i boljih, ali glasovne mogućnosti naše predstavnice su jako dobre (koliko se ja kao jedan laik razumem u to) te nas sa te strane zasigurno neće obrukati. Da zaključim, devojka odlično peva. Ipak, scenski nastup, kao i opšta prezentacija, pa može to i malo bolje. Glumica Gorica Popović poručila je mladoj Sanji da „mora malo da se smiri, da ne ulazi odmah dramatično u pesmu“, što i jeste sugestija na mestu, jer ko je gledao promo pesme, mogao je da primeti da je scenski nastup bio previše energičan, pa i pomalo neurotičan. Naime, Vučićevu kao da je neko uključio na 220 volti. To će tim koreografa verovatno ispraviti do maja, u suprotnom, pomisliće publika da devojka ima ozbiljan  problem.

Vratimo se prezimenu. Vučić. Devojka se tokom emisije vidno „prala“ da nema nikakve veze sa premijerom, ali „ni sa politikom uopšte, ni sa opozicijom“, te se može reći da joj je pomalo neprijatno, jer nije lako prezivati se Vučić. Ni Milošević, još uvek. Ipak, to može da bude veliki plus za Srbiju, koja je prema rečima premijera „stub stabilnosti u regionu“, ali i lider u evrointegracijama. ’Ajde onda neka nam Vučić osvetli obraz i pokaže Evropi da smo zapravo u Evropi tog 12. maja! Sanja Vučić, naravno.

Ipak, ono što mladu pevačicu čeka kada se vrati sa najvećeg cirkusa muzike na evropskom kontinentu, je Farma! Delim mišljenje sa pozajmljivačicom vokala Marijom Mihajlović, koja je rekla „Farma joj ne gine“! Vala baš.

Skapirao sam da Evrovizija nema tu moć kao Farma u narodu srpskom. Pitajte prosečnog građanina ove naše države (u pokušaju) ko je pobedio na prošlogodišnjoj Evroviziji? Teško da bi znao. Istovremeno, upitajte ga ko je pobedio na Farmi? Ko je učestvovao u najgledanijem cirkusu na ružičastoj telviziji? Ko se kim da prostite, opalio? Tu naš prosečan građanin nema da omane!  Vučićeva, oprez! Ako želiš da budeš poštovana, prijavi se odmah za 100 dana života na imanju Lisović. Pa, tamo da se pokažeš! Ko nije prošao kroz Farmoviziju, džabe mu Evrovizija.

Od ozbiljnog pevanja se u Srbiji teško živi, ali od golotinje, uvreda, vulgarnosti, simuliranog ili čak stvarnog seksa na Farmi se i te kako živi. Vučićeva, zamisli se kada čuješ tamo u Stokholmu „Serbia 12 points“, gde to zapravo vodi? Bojanu Stamenov je odvelo u besmislen rijaliti, a pobednicu Evrosonga 2007. Mariju Šerifović, ni manje ni više, nego u žiri Zvezda Granda!   

 

 

 

Next Post

Vozačka od rođenja

Wed Mar 16 , 2016
Pesma farmovizijeAutor: Miljan PaunovićOnako nenadano, prošle subote na televiziji „od […]

Preporučujemo...