Ko je to?

Autor: Olgica Simunić

Ove žene koje nemaju još pedeset, ne treba ni da čitaju ovo!

One su još uvek u onom o-ruk fazonu, kada misle da eto, samo još malo, pa će sve doći na svoje... a onda, eh, onda će biti sve divno.

Samo da još ispeglam sto tona veša, ostavim gomilu zimnice, odradim gomilu domaćih zadataka, dočekam, ispratim. Uh, što me nešto boli ovde. Nema veze, pobogu, mlada sam, sačekaće to, dete mi ima maturski... a i nema se para sad.

More, ih, ima vremena, ići ću ja na more, važno je da deca sad odu, a i moji nešto nisu dobro, stari su, bolešljivi. Uh, ovo me opet nesto žiga. Ma, dobro, to je od stresa, popiću brufen, biće bolje... Kakav doktor, pa bolovanje, ionako je mala plata, a i šefica me nešto ne voli baš...

I tako, idu dani, prolaze godine, roditelji umru, deca odu, ti navikla na sve, osim na sebe samu. Sve te boli. Boli te i duša. Brufen više ne pomaže, bespomoćnost se javlja i uvlači te u depresiju, u tinjanje nekih neprijatnih osećanja... Pa se sećaš, pa malo plačeš, pa ako si baš od onog jakog materijala, ti izroniš, kao kad sanjaš da se daviš, i uspeš da dođeš do vazduha. Hoće pluća da puknu od toliko dubokog udaha...

Uplašena si... Šta sad... Diši, samo diši, i pogledaj ovaj lep dan, ovu lepu noć. Gledaj dok možeš, toliko si lepote nedopustivo propustila, jer si bila slepa za nju. Sve, sve si dobro u životu uradila, osim najvažnije stvari. Nisi sebe upoznala. Sad nek te gledaju kao da si šiznula, neka pričaju. Pričali su oduvek, samo nisi znala. Sad budi svoja i radi sve po svom. Ne časi casa, i spremi se i doteraj. Jer ćeš upoznati najvažniju osobu na celom svetu. Upoznaćeš sebe.

Next Post

Minut za smrt

Sat Sep 14 , 2019
Autor: Olgica Simunić Ove žene koje nemaju još pedeset, ne […]

Preporučujemo...