Beograd News – Zablude i zablude o Fejsbuku

Beograd News - Zablude i zablude o Fejsbuku

Autor: Predrag Stojadinović

14650095 345665365775276 449223694272443486 NSamo jedan dan nakon mog teksta o cenzuri na Fejsbuku zbog reči “peder”, pojavio se plagijat na portalu Beograd News, pod naslovom Facebook – istine i zablude o blokiranju.

Iskreno, nebitno mi je zaista što je ovo očigledan plagijat mog teksta, želeo bih samo da se osvrnem na, prosto rečeno, bezobrazluk nepotpisanog autora tog potpuno besmislenog teksta.

Naime, iako nepotpisani autor ispravno navodi da blokade nastaju usled prevelikog broja prijava od strane internet botova aktuelne vlasti, on ipak potpuno nelogično i kontradiktorno zaključuje da iza te cenzure ne stoji pritisak vlasti.

A šta je onda masovno prijavljivanje potpuno normalnih komentara koji ne krše pravila Fejsbuka, od strane armije botova aktuelne vlasti, ako nije upravo pritisak aktuelne vlasti?

Dodatno, ponovo iako nepotpisani autor ispravno navodi da blokade nastaju usled prevelikog broja prijava, on ipak savetuje ljudima da izbrišu statuse i komentare koji su slični onom obrisanom.

Po kom kriterijumu ti statusi uopšte mogu biti slični, ako je kriterijum za brisanje isključivo i samo preveliki broj prijava?

Jednoj osobi je obrisan komentar “Znači, taj rad :D”.

Meni lično je obrisan komentar u kom navodim da su ljudi koji drugima prete nasiljem i ubistvom bolesni.

Šta konkretno moramo pomenuta osoba i ja da tražimo u svojim statusima? Reč “znači”, reč “taj rad”, reč “bolest” ili možda sve moguće smajlije?

Najuvredljiviji savet nepotpisanog autora je “Sačekajte strpljivo da suspenzija prođe i ubuduće povedite računa o sadržajima koje postavljate na Facebook.”.

Idi???

A kako to da povedemo računa, svega ti? Da pazimo da ne napišemo nikada ništa što može smetati aktuelnoj vlasti, da bismo izbegli masovne prijave od strane njihove armije botova?

Nepotpisani autor ovog, prepisivačkog teksta jednostavno savetuje svima da se sagnu i trpe. Da ćute i gutaju.

Da nestanu.

E, pa, dragi nepotpisani autore, što bi se na mom Dorćolu reklo, a da se ti malo………………………. znaš!

Next Post

Festivali: ACL 2016

Wed Oct 12 , 2016
Beograd News - Zablude i zablude o FejsbukuAutor: Predrag StojadinovićSamo […]

Preporučujemo...