Od zvezda do trnja

Od zvezda do trnja

Autor: Emilija Vlajev

LjubomoraOd ,,malo ljubomore uvek treba da bude, jer je to dokaz ljubavi" do ,,ubio sam te, jer sam te tako mnogo voleo", mali je korak.

Ljubomore ne sme da bude ni trunku. Gde je ima malo biće je i mnogo, jer je sklona da se otme kontroli. Ljubomorom se ne dokazuje ljubav, već patološko stanje čoveka nesposobnog da voli, ali sklonog da kontroliše. Iza nje se krije duboka unutrašnja nesigurnost koja se iskazuje kroz bes, galamu, fizičko nasrtanje, a često se završava lažnim obećanjima i pokajničkim suzama. Zahtevi osobe mučene ljubomorom su uzaludni jer su neostvarivi. Ljubomorni nikada svog partnera ne vide kao ravnopravnog. U njihovoj iskrivljenoj vizuri partner je biće koje im stalno radi o glavi. Svojim ponašanjem su katalizator da partner pobegne od njih glavom bez obzira. Naravno, ako uspe, pošto ljubomora zna da bude fatalna!

Ljubomora je najčešća u ljubavi, ali je ima i u svim drugim ljudskim odnosima. Njeno lice je ružno, njena narav je gadna, njen cilj je da spali sve oko sebe.

Pobediti se može samo ako zavolimo sami sebe, jer kada volimo sebe sa lakoćom ćemo voleti i druge.

Next Post

Sunce u tramvaju

Sun Jun 5 , 2016
Od zvezda do trnjaAutor: Emilija VlajevOd ,,malo ljubomore uvek treba […]

Preporučujemo...