Orgazam, i tačka!

Orgazam, i tačka!

Autor: Iva Radović

20110724 190638Dakle, bez uvijanja - vaginalni orgazam ne postoji. Ne postoji ni G tačka.

Sve što su vam literatura, stručna i laička, porno filmovi, upućene Kazanove, istraživači ružičastih pećina, ikada o tome rekli - masna je laž, ili pak očaravajuća iluzija - kažu naučnici. Jeste, svi mi deklarativno verujemo u moć nauke, osim kad dovodi u pitanje ono što svi znamo, i kad nam ljulja temeljna uverenja i dugogodušnju samoindoktrinaciju.

 Ova blasfemična teorija, sada potvrđena, već dugo se pojavljuje u feminističkoj literaturi - a i tu je crpljena iz nauke - ali joj je sama činjenica da su je feministkinje iznele na svetlost dana oduzimala kredibilitet. Jer, naime, to su nedojebane kučke koje i tako ne mogu da dožive vaginalni orgazam.

Prave žene imaju G tačku. Prave žene doživljavaju vaginalne orgazme (višestruke, dakako).

Pogrešno.

Radi se o tome da ni nauka nije oslobođena mizoginije, pa se do skora anatomijom ženske genitalne aparature, posebice morfologijom klitorisa, nije podrobnije  ni bavila. Pre dvadesetak godina tek otkrilo se kako klitoris izgleda i reaguje tokom stimulacije - on, dakle, nije tek kvržica na vrhu usmina već je ogroman i većim delom se nalazi unutar vulve (o tome možete pročitati ovde: http://bust.com/sex/10347-your-clitoris-is-ginormous-and-internal-and-no-one-knew-that-until-2009.html )
Nova studija, objavljena 2014. godine, (pogledajte je ovde: http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/ca.22471/full ) podvrđuje da smo imali zablude o ženskoj anatomiji i sposobnosti doživljavanja orgazma i potpuno ruši mit o ,,dve vrste orgazma" u koji smo verovali kao u aksiom.

Vaginalni orgazam nije moguć, zato što je vagina mišićno tkivo koje povezuje matericu sa ,,spoljnim svetom", nalazi se unutar ženskog tela i nema takvu osetljivost da bi omogućila orgazam. Uzgred, vagina i vulva nisu isto, o čemu bi trebalo da nam je ostalo neko sećanje iz biologije za osmi razred osnovne škole. Najčešće se, kada se  govori o vagini, pogrešno misli na vulvu - to jest spoljni deo ženskih genitalija.

Autori članka, Vinćenco i Đulija Pupo, decidirano govore o - ženskom penisu. Tkivo klitorisa, naime, morfološki je sasvim slično penilnom tkivu i ponaša se na isti način. To je, uostalom, logično ako imamo u vidu  intrauterini razvoj genitalnih organa; oni se formiraju iz potpuno istog tkiva - negde do devete nedelje nema nikakve razlike između fetusa sa XX i XY polnim hromozomima ( https://youtu.be/jFh4iStyW3c).

Da je vaginalni orgazam zaista moguć doživljavale bismo ga dok nosimo tampone, a porođaj bi (oprostite što sam degutantna) bio verovatno sasvim jedinstveno hiperorgazmičko iskustvo.

Šta ćemo onda sa svim onim frajerčinama koje tvrde suprotno, i ubeđuju nas da sa njima sve žene (osim nedojebanih frigidnih kučki) imaju G tačku i doživljavaju potpune vaginalne orgazme? I sa pravim ženama, seksualno zrelim, koje redovno imaju vaginalna sladostrašća?
Ukoliko nije u pitanju čista laž, postoji još jedno objašnjenje zašto ponekad izgleda kao da je vrhunac izazvan unutar vagine: uz penetraciju (pomeranjem ili položajem tela, dodirom sa stidnom kosti i slično), stimuliše se i klitoris koji je, kako anatomija pokazuje, daleko masivniji i ,,razuđeniji" nego što se mislilo. U svakom slučaju, orgazam je klitoralni, ne vaginalni.

Nedavno sam pročitala tipičnu mušku argumentaciju: dasa, naime ,,iz ličnog iskustva zna" da vaginalni orgazam postoji. Htedoh da pitam - imaš li ti to, junače, vaginu, kad znaš iz ličnog iskustva?

Šta je, međutim, posredi: dekonstruisanjem mita o ,,vaginalnom orgazmu", mi, zapravo, govorimo da penetracija uopšte nije potrebna za orgazam. A to je - detroniranje i desakralizacija svetog penisa. Decenijama smo učene da, nekako, nismo potpune i prave žene ukoliko ne svršavamo tokom gole penetracije; pa i kad nam je priznato ,,pravo" na postizanje orgazma stimulacijom klitorisa, to, je, nekako, podrazumevano kao orgazam nižeg reda, kao, orgazam za naivne i neiskusne devojčice.

Cvrc. Niko ne spori da je lepo, da izvinite, turiti nešto u vaginu - ali za orgazam je zaslužan samo i jedino klitoris.

Dakle, žene, opustite se. Sve je u redu sa vama. Potpuno ste normalne. Seksajte se kako god želite i doživljavajte  orgazme kakvom god stimulacijom želite.

Muškarci, i vi se opustite. I dalje su nam potrebni vaši penisi, a i drugi, za stimulaciju podesni delovi tela. I na mozak mislim, jašta.

Uostalom, vi ste za nas uvek bili više od penisa.

 

Next Post

Plavuše

Mon Apr 25 , 2016
Orgazam, i tačka!Autor: Iva RadovićDakle, bez uvijanja - vaginalni orgazam […]

Preporučujemo...