Igra petlova

Igra petlova

Autor: Predrag Stojadinović

1240073 10104442138815058 6821305326605891981 NNisam filmski kritičar.

Nisam ni psiholog.

Ali, brate!

Činjenica da je serija “Igra prestola” i dalje toliko popularna i nakon ove grozne pete sezone, je pokazatelj da je čovečanstvo u mnogo većem problemu nego što je iko od nas uopšte mogao da zamisli.

Pre nego što nastavim, samo da napomenem da mi je nekoliko ljudi već reklo kako su knjige bolje, kako su neki koji su u seriji ubijeni u knjigama ostali živi, kako u knjigama ima znatno manje groznog ubijanja, i tako dalje. Ne poričem, niti dovodim u pitanje tu tvrdnju. Ali ovde se radi isključivo o seriji na malim ekranima, ne i o knjigama.

Da se razumemo, obožavao sam ovu seriju do kraja treće sezone. Jedva sam čekao da dođem kući i gledam novu epizodu. Znam tačno gde se nalazi koje kraljevstvo, koji je gde glavni grad kao i koja porodica gde vlada. Bilo je i šok momenata, i zanimljivih, i lepih, i ružnih, i ovakvih i onakvih. Bilo je likova koje sam zavoleo i koji su mi bili interesantni, za koje sam se brinuo i bio zainteresovan da saznam šta će im se desiti. A, i da se ne lažemo, bilo je i više nego dovoljno ženskih grudi i ostalih delova lepih ženskih tela.

A onda je sve otišlo u glavni muški deo tela.

Znači, strašno.

Sada nije ostao bukvalno ni jedan jedini lik koji me iole zanima. Ne samo to, nego je od lepih ženskih tela ostalo samo grubo i odvratno silovanje, dok su se užasne, krvave scene klanja i ubijanja na najgore moguće načine drastično namnožile.

Dakle, šta nam je ostalo? Ostalo nam je ili nerviranje ili osećaj mučnine. Osećaj mučnine bi trebalo da bude jasno odakle potiče. Svako kome onako drastično realistične scene klanja ne izazivaju osećaj mučnine bi trebalo ozbiljno da se zamisli i zapita da li je normalan.

A nerviranje?

E, tu imamo tri opcije:

- ili se nerviramo kada ubiju nekog od dobrih likova

- ili se nerviramo kada ne ubiju nekog od odvratnih likova

- ili se nerviramo kada ipak ubiju nekog od odvratnih likova ali preblago

Zaključak? Serija od nas pravi mazohiste.

Dobrih likova sad više zaista i nema, realno. Tako da nam je ostalo samo da se nerviramo ili kada neko od preostalih ne bude ubijen ili kada bude ubijen preblago.

Ludilo.

Ne znam za vas, ali mene prosto više ne zanima šta će se dalje dogoditi i nije isključeno da nove opizode, kada budu dostupne, neću ni gledati.

Next Post

Trust in a Stranger

Thu Mar 24 , 2016
Igra petlovaAutor: Predrag StojadinovićNisam filmski kritičar.Nisam ni psiholog.Ali, brate!Činjenica da […]

Preporučujemo...