Društvene mreže

Društvene mreže

Autor: Lestat Gianni

Drustvene Mreze FinalDa li postoji osoba koja još uvek sumnja u snagu i bitnost društvenih mreža? Pogledajte samo koliko društvene mreže znaju o vašem životu. Odaberite jednu osobu u prijateljima i pratite njene objave, slike, muziku svega desetak dana. Videćete koliko ćete moći da naučite o toj osobi, bez obzira da li je poznajete dobro ili je ne poznajete lično uopšte. Naravno uvek postoji izuzetak. To su oni koji su svesni da nije nužno baš ceo svoj život okačiti javno.
Tu su i paranoici. Dobro, koliko je to zapravo paranoja to je već veoma diskutabilno. Svakodnevno možete pročitati što u našim, što u stranim novinama kako je neko pronašao davno izgubljenu dragu osobu ili pronašao člana porodice za kojeg nije ni znao da postoji, putem društvenih mreža.
Ne morate čak ni tako daleko da idete, znamo svi koliko su društvene mreže proteklih godina u našoj zemlji i regionu bile od pomoći. Od Tijaninog zakona i ulaska Srbije u Amber Alert sistem, pa sve do pomoći ugroženima za vreme mećava i poplava. Isto tako znamo koliko puta se na Tviteru desilo da neko objavi namerno neku lažnu vest, koja obiđe u trenutku ceo svet. Ne samo da obiđe ceo svet, nego bude objavljena i od strane velikih svetskih novinskih agencija. Onih za koje se smatra da imaju kredibilitet.
Malo, malo pa objavi smrt neke poznate ličnosti. Svet zabruji o tome i uskoro stigne demanti. O raznim kriminalnim aktima počinjenim uz pomoć društvenih mreža, da ne govorim. Često se društvene mreže krive za promenu našeg ponašanja. Često se piše o tome- da su društvene mreže razlog zahlađenja u međuljudskim odnosima. Moguće je da imaju nekog udela, ali je laž da su one razlog koji je doveo do toga.
Društvene mreže su posledica otuđivanja među ljudima.
Društvene mreže za nedruštvene ljude.
Društvene mreže su fantastično oruđe i oružije. Kako ih koristimo i koliko lakoverno prihvatimo sve što dolazi sa njima, to je već individualna stvar. Nešto poput one histerije koja kao bumerang ode i vraća se, kako su kompjuterske igre zaslužne za porast nasilja među decom. Da li zaista mislite da to nema nikakve veze sa vaspitanjem? Da nema veze nikakve sa okruženjem?
Da nema veze sa genetikom?
Lako se upada u mrežu društvenih mreža. Još lakše mi pronalazimo krivca u njima, za sve što nam smeta.

Next Post

Bolji život sa 500 eura

Thu Feb 4 , 2016
Društvene mrežeAutor: Lestat GianniDa li postoji osoba koja još uvek […]

Preporučujemo...