NOVA GODINA U PET KOLONA

NOVA GODINA U PET KOLONA

Autor: Milovan Subotić

Lingerie RedOvaj put se nećemo deliti prema dočeku koji za suštinu ima prilošku odredbu za mesto: dočekivači po trgovima, planinama, klubovima, kućnim zabavama. Dočekivači su ovaj put „ukolonjeni“ u odnosu prema najluđoj noći i očekivanjima od iste, pa da počnemo:

Kolona 1 (SrbINi):

Pa, šta ako je Nova godina? I šta sad, treba da pravim budalu od sebe večeras, pa sutra da mi žao bude? Nova godina kao i svaki ostali dan, bude, prođe i vratimo se starim problemima. Nova godina je nametnut praznik sa Zapada, naravno da je ne slavim. Uostalom imamo mi naš Božić, našu pravoslavnu, to  bre treba da se slavi. Smorim se od te Nove godine, gledam to pustošenje prodavnica, pirlitanje - ko će najlepši biti večeras, k’o da im je to zadnje veče bož’me ‘prosti.

Kolona 2 (Lažemo se, šta nam teško):

Nova godina je jedna i treba je obeležiti baš tako - velelepno. Kad se čovek lepo organizuje, pa preskoči samo po jedan obrok dnevno u novembru i decembru, eto nama lepe novogodišnje toalete i to za dva broja manje negoli što bi bila oktobarska. Naravno da volim Novu godinu, doček pogotovo. Nikad nisu bolje šanse da se ogrebeš za neki gratis snošaj nego tada, malo li je?

Kolona  3 (Džetseteri):

Novu godinu obožavam iako je provodim radno. Bakšiš, paa zaradi se, vole uspešni  ljudi prave vrednosti  pa časte. Kad, bre, možeš da uzmeš par 'iljada evrića nego kad Dodik ženi sina i kad je Nova godina. Posle to pametno investiram, opravim sise, doduvam usne, kupim novu kameru da se snimam da mi opet te snimke šatro neko ukrade, pa opet naslovne strane, eeej 'de ne valja, N.G. je keva, bre.

Kolona  4 (Ezoteričari):

Najvažnije je da vam prvi poljubac u ponoć bude sa najdražom osobom, suprotnog pola naravno. Bićete srećni u ljubavi, a deca vam neće (p)ostati pederi. Da bi vam se u novoj svaki(a) dao(la), za novogodišnju noć ispod svečane odežde obavezno oblačimo novi, crveni donji veš (istina ovo se odnosi više na muške, za dame je neophodan i ,,gornji i donji”).  U svaki novčanik u kući stavljamo po malo para, to mu dođe k’o zasad, narašće, množiće se. Otvaramo sve prozore i vrata u ponoć, tako dozvolimo Staroj godini da ode, a Novoj da uđe. U čisto naravno, da nam sve bude čisto i jasno u Novoj.

Kolona 5 (Peta kolona):

I tako, uvek se nađe i poneko da popuni tu prokaženu ,,Petu kolonu”. Mi petokolonaši Novu godinu volimo, jer smo navikli da je volimo. Jer smo je oduvek voleli onako ,,u celini i celosti” što bi veliki Obretković znao da kaže. Peta kolona je oduvek bila drugačija, prva je smatra izdajničkom, ostale je prate. Petokolonaši su deca. Petokolonaši vole da se igraju. Petokolonaši vole kuvano vino sa karanfilčićima i cimetom. Petokolonaši vole vatromet. Petokolonaši detinje trepere u ponoć. Petokolonaši se okružuju petokolonašima. Petokolonaši ne pustoše markete, ne štede da bi se tada pokazali, nemaju prijatelje iz treće kolone, ni one sa astala, ni one ispod njega. Bajanjem ne kupuju kartu za svetliju budućnost.

E sad, ovaj crveni donji veš, lep je to običaj.

Next Post

Zašto nas ubijate?

Tue Jan 5 , 2016
NOVA GODINA U PET KOLONAAutor: Milovan SubotićOvaj put se nećemo […]

Preporučujemo...