Rebro za poneti

Rebro za poneti

Autor: Miljan Paunović

KendollSudeći prema pojedinim osobama koje milione dolara bacaju na raznorazne „popravke“ na telu, prednosti plastične hirurgije su se očigledno otrgle kontorli. Pojedini klijenti besmislenim korekcijama svesno rizikuju svoj život, zarad instant slave i novca.  

Neku noć šaltam programe po TV-u i naletim na emisiju koja se zove Botched („Unakaženi“), na kanalu E! To je kao neki selebriti program i tu može svašta da se vidi (čuveni Kardašijani se tu emituju redovno), a ja odlučio da pogledam emisiju koja se bavi plastičnom hirurgijom. Ne zamerite mi što nisam zapamtio imena učesnika, ali doktora jesam, dvojica simpatičnih momaka u srednjim godinama, dr Teri Dubrou zadužen za rekonstrukciju grudi i kože, i dr Pol Nasif koji uglavnom rekonstruiše noseve.

Gledam ja, dolazi u ordinaciju mladić koji želi da bude prava lutka! Plastično lep dečko iz Brazila, bavi se manekenstvom i hoće da potpuno liči na igračku Kena (to je momak Barbi lutke plavojke devojke), te je došao da vidi kako da mu „poprave“ desni grudni koš, jer je prethodni zahvat u nekoj ordinaciji u Južnoj Americi bio neuspešan. Naime, neki takozvani doktor ga je lepo osakatio, te mu mišić desnog grudnog koša izgleda kao da ga je neko ispumpao! To se naravno ne vidi kada je obučen, ali kada se skine, bljak! Pritom, do dolaska kod ovih magova plastičnih korekcija, uradio je jedno desetak operacija: popravio nos, podigao jagodice, reznuo bradu, ako sam dobro shvatio uradio je neki zahvat i sa gornjim delom leđa te mu kroje košulje po meri, ali čemu sve to kada još uvek, kako kaže, ne izgleda kao Ken.  

Pratim i ne verujem šta gledam. Već se vidi da ima na sebi više plastike nego kože, i hoće još! Kada ga je doktor pregledao, reče mu da ga je prethodni bukvalno osakatio, i da može da ga „popravi“, ali je jako rizično, te bi moglo da dođe do ozbiljnih problema sa funkcijom grudnog koša! Uz malo ubeđivanja, čovek lutka je rekao da će da razmisli, ali da ne želi baš toliko da rizikuje. Što nije bio slučaj sa sledećom pacijentkinjom.

Na vratima ordinacije pojavile su se sise, ma baloni, bundeve! Pardon, to je prvo što sam video, jer su toliko ogromne da lice vlasnice ovh grudi nisam mogao da primetim, i da sam hteo! Protrljao sam oči i dalje sam bio u čudu! Kako ona hoda? Zar je moguće da su tolike? Kuku majko, nije valjda da želi još veće? Doktori su takođe buljili u njene lopte sa nevericom. Atrakativna plavuša se požalila da su joj grudi preteške (ma je l’ moguće?!), i da ne zna šta da radi, jer ako ih smanji to će biti loše za njen posao. Naime, ona radi „on line“ u toplesu! Ima za nju nade, pomislio sam, shvatila je da to nisu grudi, nego nešto što podseća na ovaj deo ženskog tela. Poređenja radi, najveći kapacitet silikona iznosi 800 mililitara, a ona je sebi ugradila 2400 mililitara!!! To se veoma jasno videlo na pregledu, koji sam jedva mogao da odgledam.

Da se ne lažemo, nama muškarcima, grudi su značajan faktor kod žena, ali gledajući ove primerke, u jednom trenutku mi se smučilo – oko njih jasno su se videle modre vene, koža koja samo što nije pukla, a kako joj je rekao dr Dubrou: „Vaše grude žele slobodu, njima je jako teško!“. Ona se samo nasmešila.  Naglasio je da hitno mora da ih smanji, jer joj je život ugoržen, na to je ona rekla da za sada neće, jer bi izgubila mnogo klijenata! Zanemeo sam. Klijenti važniji od života?!

Dalje nisam mogao pomno da pratim emisiju, neka gospođa kojoj su zategli kožu prethodno je izvadila šest rebara, operisala nos tri puta, na kraju je napravila žurku kako bi poklazala novi nos i kožu! Pri tom je ubedila sebe da izgleda sjajno, da nisu rekli da ima 52, dao bih joj 65 godina bez razmišljanja.

Isključio sam TV. Dugo još ležao u krevetu i razmišljao o tome koliko pojedini ljudi malo cene sebe, posebno ako nisu rođeni ili zadobili neki fizički defekt (u tom slučaju plastična hirurgija je odličan način da to reše), već svoje, generalno dobro telo, lagano ali sigurno unakazuju. Instant slava i brdo zelenih novčanica su valjda važniji od života, ko bi to znao... Znam da sam po prvi put zaspao sa „bolovima u koži“.

 

Next Post

Kondom za internet

Wed Aug 24 , 2016
Rebro za ponetiAutor: Miljan PaunovićSudeći prema pojedinim osobama koje milione […]

Preporučujemo...