Kad ti nešto treba

Kad ti nešto treba...

Kad ti nešto treba

Autor : Jelena Milenković Mladenović

Za Moj Tekst

Bez obzira što se ljudi večito bune protiv takve pojave, ja zbilja nemam ništa protiv kad me neko zove ako mu nešto treba. Makar to bilo i samo tada.
Slabo me interesuje da li me neko iskorišćava ili ne. Prosto ne vidim takvu količinu svoje bitnosti da bi ikome stalo da baš mene iskoristi! Ne osećam se ni kao budala, ni kao „dobra za zloupotrebu“ ako me neko ne zove da me pita kako sam, al' me zove kad mu nešto treba. Čekaj, što bi me pa i pitali kako sam? Ko danas ima vremena da pored trilion obaveza razmišljao tamo nekoj meni? Čak i da mu padnem na pamet, možda u tom momentu nije ni pri telefonu, ni pri kompu, ni pri dobroj volji. Nemam problem s tim. Čak, i ja se tako ponašam, pa bi bilo krajnje licemerno da drugima na istom zameram. Al' ako mogu da pomognem, pomoći ću. Ni zbog kakve dobrote ili tome sličnom, već iz sebičluka. Ja se dobro osećam kad sam korisna, a šta taj kome koristim misli o tome, ne zanima me previše. Nit' mogu da promenim, niti hoću.
Zato, slobodno me zovite samo ako vam nešto treba. Osim u sledećim situacijama:
Ne zovite me da vam pomognem u smišljanju načina da nekom nešto smestite.
Ne dolazi u obzir, pa da ste mi iz oka ispali!
Zovite me da pomognem da negde nešto smestite, na primer zimnicu u špajz.
Ne zovite me da mi kukate na svekrvu/taštu ako ste već pristali da živite u zajednici.
Zovite me ako treba neki arpadžik da se okopa, i tako mi fali fizičke aktivnosti.
Nikako me ne zovite da špijuniram i pljujem s vama bivše i sadašnje momke, devojke, muževe, žene, decu, strine, tetke. Em je besmisleno, em glupo, em vas, u stvari, i ne zanima, samo vam je dosadno u životu, pa vam se taj debilizam čini zanimljivim. Umesto toga, zovite me da čekam umesto vas u nekom redu pred šalterom, izrazito sam ljubazna sa šelterušama.
Ako vam padne na pamet da me zovete, jer ste napravili neku glupost u odnosu sa zajedničkim nam poznanikom, to može. Ispašću idiot, al' probaću da izigravam UNPROFOR. Al' nemojte me zvati da mi se žalite na mog prijatelja i blatite ga preda mnom. Ispreskakaću vas samo tako, bez trunke sažaljenja.
Ne zovite me, ali nikako, na kafu ako ćete preda mnom tući dete! Postoji bojazan da vam instinktivno odvalim nos pesnicim ili bubrege laktom.
Ostalo može. Kad god treba da se fizikališe, planira, reši nedoumica, napiše sastav za osnovnu i srednju školu, popriča onako, bezveze, o nečemu što vam se čini da niko neće razumeti, zovite.
Čak i ako se ne setite da me pitate kako sam. Čim sam vam se javila, bolje ne mogu biti!
Na moju sreću, nešto treba vama od mene a ne meni od vas.

Next Post

Ne zanima me šta misliš, zanima me šta znaš

Wed Dec 16 , 2015
Kad ti nešto trebaAutor : Jelena Milenković MladenovićBez obzira što […]

Preporučujemo...