Vrli kamilji svet

Napući_ih.gov.rs.

Autor: Marija Stupar

U Saudijskoj Arabiji se upravo održava Festival kamila kralja Abdulaziza. Vest od malog značaja za naše podneblje. Mi, recimo, održavamo izložbe goveda i ovaca, ukrasne živine i zečeva, a od fensi životinjskih događaja imamo izložbe pasa. U blizini Rijada, eto, izlažu tamnošnje autohtone vrste, simbole beduinske tradicije i arabijskog bogatstva, pa slatke blentave deve konkurišu za deo nagradnog fonda od čak šezdeset šest miliona dolara.

Takmiče se u brzini, poslušnosti i kvalitetu mleka, ali krunu festivala svakako predstavlja izbor za najlepšu kamilu. Tu dolazi do zapleta, jer su sudije diskvalifikovale veliki broj životinja zbog toga što su neki nečasni uzgajivači pribegli kozmetičkim intervencijama. Na kamilama, ne na sebi. Farbanje dlake, operacije ušiju i sistematsko istezanje delova tela, injekcije botoksa, fileri i steroidi… Svi trikovi su u igri ne bi li se dostigli ideali kamilje lepote o kojima kamile nemaju pojma. Nemaju kamile, ali propisuju ljudi.

Poslednjih jedanaest godina za ljude, pak, propisuje Instagram. Fotošop odavno pegla, a estetska hirurgija silikonira, ali je tek sa aplikacijama poput Instagrama naša stvarnost preoblikovana u grotesku. Imamo modle za nos i usta, sise, struk i guz. Ko nema para za baš takav nosić, struk i guz, može makar da istetovira obrve na nekoj od, čujte sad, akademija za obrve. Niču akademije lepote, ispaljuju lepoticu za lepoticom.

Igra se na nesigurnost devojaka, krizu identiteta sredovečnih žena, sujetu estradnih zvezda i opšti lov na večnu mladost. Upravo je Eterna naziv ordinacije s krilaticom Na samo korak do savršenstva. Dakle, na samo korak i od savršenstva? U svakom slučaju, paket tog savršenstva nadohvat ruke često se prodaje upakovan u brigu o zdravlju. Dobru marketinšku prođu ima i priča o osvajanju (do nedavno ekskluzivnih) privilegija slavnih i bogatih. Mada neke ordinacije pre svega ističu obezbeđen parking.

Sec, drnd, boc, estetski hirurzi štrikaju li štrikaju, a deve otkrivaju li otkrivaju lepšu stranu sebe. Od babe devojka, od ružnog pačeta Barbika. Pomislio bi čovek da te žene nemaju druge kvalitete, dovoljne za jedan plemenit i ispunjen život. I sad, kad bi se čovek zapitao i o najvećoj koncentraciji takvih lepotica na jednom mestu, ne bi trebalo da bude genije pa da se doseti da je to mesto Vlada Republike Srbije.

Poput nesrećnih takmičarki iz Saudijske Arabije, i te napredne kamile konkurišu za fantastične nagradne fondove i zato ne treba da čudi njihovo prilježno ulaganje u sopstvenu lepolikost. Kako su samo gizdave, sa svim tim kosama. Kakvih tu rasnih grla ima, na radost njihovih rečitih Instagram fanova. Srce, srce, plamenčić, plamenčić, bravo, bravo, bravo. Obično tako nešto napišu.

Sudeći po komentarima, čini se da kamile blondike za prsa vode u odnosu na brinete. I upravo se tu, među tim komentarima, čita početak i kraj njihovih kvaliteta. Dakle, naše ministarke su mahom vrsne botoks lepotice i to je sva njihova kompetencija. Mada, ako uzmemo u obzir (za sad malo poznatu, takođe instagramsku) formulu po kojoj je svaka žena tačno 30% ružnija od svoje najružnije fotke na Instagramu, teško je poverovati da među njima živi ijedan lep stvor.

Nasuprot tome, ministarke pokazuju izuzetne rezultate u poslušnosti, baš kao i najbolje arabijske kamile. Bahatost, laktanje i pljuvanje su neke od kategorija u kojima su kamile koliko-toliko evoluirale, a ministarke, nažalost, nisu. Ali, hej, frizure su im prelepe. Za fanove dosta, a mi ostali ni ne očekujemo dublji sadržaj ispod tih krupnih lokni.

Bilo bi nefer na kraju ne pomenuti možda jedinu među njima koja nije nasela na šarene laže brutalne, ali brutalne botoks kampanje. Istina, ona nije neka prirodna lepotica. Takoreći, nije najbolja kandidatkinja za takmičenje kamila, možda pre za onaj događaj sa ukrasnom živinom. Pa šta fali, podržimo domaće događaje. Što se tiče ostalih naprednih kobila, pardon, kamila, vreme je da ih momentalno diskvalifikujemo.

2 thoughts on “Vrli kamilji svet

  1. Kako bi bilo lepo da postoji ziri koji bi uputio ovakve reci “gizdavim lepoticama”, a cije bi ocene zaista uticale na njihovu ekspresnu diskvalifikaciju sa politicke scene i iz nasih zivota!

Comments are closed.

Next Post

EU podržava stabilnost pre nego demokratiju na Balkanu

Tue Feb 1 , 2022
Autor: Radio Karantin Dok traje neizvesnost oko toga da li […]

Preporučujemo...