TRPI!

TRPI!

Autor: Jelena Milenković

Argumentarguingargue1Ne razumem, 'leba mi i soli! Rodiš ga, čuvaš ga, voliš ga, vaspitavaš ga, život daješ za njega, udaš ga ili oženiš, vidiš da je nesrećno u braku i savetuješ mu da trpi! Pa, majku mu, oca mu, tetku mu, mozak mu jebem!

Trpi batine, trpi ponižavanja, trpi nerazumevanje, trpi šikaniranje! "Trpela sam i ja, pa šta mi fali?" - česta rečenica, češća nego što je razumljivo. Češća u četiri oka, nego javno.

Promeni ga, pričaj mu, ne daj mu, lepo s njim, prećuti, smiriće se, imaš decu, imaš kuću, imaš pare, imaš sigurnost... Trpi!

Ne slušaj je kad zvoca, stegni to, nemoj da si papučar, ne daj joj, prećuti, udari šakom o sto, nisam ti ja birao... "Šta ti misliš da je tvoja majka bila bolja?"... Trpi!

Bulšit!

U kakve to ljude ostarimo, majku mu, oca mu, tetku mu, mozak mu jebem! Važnije je da nam deca sačuvaju brakove nego živote. Ako ne baš živote, a ono dostojanstva. Ako ne ni dostojanstva, a onda pravo da da se zajebu pa isprave zajeb. Ne daj Bože da podržimo rastajanje zbog prestanka emocija! Pu, pu, daleko bilo!

"Ma, kakva ljubav u braku, to vremenom prestane, pa šta?" "Jesi li ti normalna, ima svi da pričaju da si kurva!" "Decu i ženu da ostaviš?! Dobro, ti se seli, oni ostaju u našoj kući!"

Saveti roditelja, ne neprijatelja, da ne poveruješ! Ucene: "Kod mene ne možeš da se vratiš." "Neću da čujem za tebe, radi šta znaš." "Ima i gorih, pa nekako žive!" "Sram te bilo, naš'o si pa si zaš'o!"

Rodiš ga, čuvaš ga, voliš ga, vaspitavaš ga, život daješ za njega, udaš ga ili oženiš, vidiš da je nesrećno u braku i savetuješ mu da trpi! Život daješ, podršku ne daješ, jer nije savršeno, nije po tvojoj meri, usudilo se da pomeri granice, hoće da je drugačije od tebe!

U kakve to ljude ostarimo kad nam je dete svetinja dok sluša šta mu se kaže, a promašen slučaj kad kaže što nam se ne sluša? S kojom to ljubavlju, srcem, željom da mu bude dobro gledamo kako je nesrećno i uporno mantramo... Trpi!

Ne razumem!

Next Post

Ogledalo

Tue Dec 19 , 2017
TRPI!Autor: Jelena MilenkovićNe razumem, 'leba mi i soli! Rodiš ga, […]

Preporučujemo...