Običan dan

Običan dan

Autor: Ceca Stanković Avakumović

Tristeza Depressao Luto 1401309285592 615x470 615x426Tog jutra je došao kući kao i obično. Subotnje jutro, posle  još jednog izlaska. Nikako se nije mogao setiti gde je bio te noći, verovatno svirka i alkohol, uobičajeno veče petkom.  Ili ne baš sasvim uobičajeno. Ipak, bio je miran, rasterećen, ali nešto je treperilo ispod. Duboko negde ispod, u grudima.

 - Da nisam napravio neku žešću glupost? Ne mogu uopšte da se setim zašto Ona nije bila sa mnom?! Ma dobro, pričaćemo kad dođe iz prepodnevne smene. Bitno da sam u jednom komadu došao kući, sve je ok, ja sam ok - razvukao je usta u kez. Bacivši pogled na svoj lik u ogledalu, nije primetio ništa neuobičajeno.

- Ne znam gde su mi cigarete, tako bih zapalio, a prepušen sam, grlo me peče. Krenuo je ka frižideru, ali ga treperenje u grudima zaustavi gotovo u mestu. Ali trajalo je samo par sekundi i prestalo.

-Šta bi ovo?! Nikad mi se ovako nešto nije desilo!- ali uprkos tome i dalje mu se pušilo. Krenuo je da prevrće džepove po jakni, kada je naleteo na narukvicu, koja je bila Njegov poklon Njoj.

- Zašto joj ovo sinoć nisam dao? Čekaj bre, pa nisam uopšte bio sa njom!- i opet ono nešto u grudima, ali ovoga puta jače, prodornije.  Pridržao se za dovratak u predsoblju i zatvorio oči na kratko. Otvorivši ih, zapazio je opet svoj lik u ogledalu i pomislio da ipak nije sve ok. Ništa nije bilo ok. Video je sebe bledog i unezverenog. Pružio je ruku ka jakni, iz prve pronašao cigarete i zapalio. Setio se svega i istog trenutka osetio bol u grudima i nadolaženje nejasnog straha. Okrenuvši se oko sebe, video je da nema njenih stvari. Gde god bi pogledao zjapile su rupe, koje su mu izgledale zastrašujuće, pretile da ga progutaju.

- Znači to je to! - Reče samom sebi i izađe na terasu. Završio je cigaretu, bacio je neugašenu preko ograde i zagledao se dole. Muškarci, žene, deca, psi, automobili, autobusi, trotoari, izlozi, nebo, zemlja - sve je podrhtavalo i treperelo baš kao u njegovim grudima. Ogromna količina straha ga preplavi, on čučnu, zatvori oči i zaplaka.

Prema motivima pesme " Ostajem sam" Kud Idijota

Next Post

ČINODEJSTVOVANJE

Thu Sep 28 , 2017
Običan danAutor: Ceca Stanković AvakumovićTog jutra je došao kući kao […]

Preporučujemo...