NEĆU!

NEĆU!

Gost autor: Igor Mijović

15275247 A Clenched Fist Held High In Protest Stock Vector Fist Hand DrawingJa sam telo. Ja sam um. Ja sam sićušna tačkica u beskrajnom moru univerzuma. Moje postojanje: misterija koju sam moram razrešiti. Neću se predati! Odbijam da me zadrže društvene norme, tegovi čovečanstva koji većinu nas drže pri zemlji, odvojene od neba, i mogućnosti koje nas tamo čekaju. Moje srce kuca uz srca svih onih koji su odlučili da skinu svoje okove.

Neću popustiti! Odbacujem regresivne ideje pustinjskih proroka. One koje oko nas grade zid, zid između bajke i realnosti, zid koji odvaja od najprostije ljudske slobode. Pozdravljam sve one koji su probili tu barijeru, u večnoj ljudskoj trci da saznaju više od onoga sto je već rečeno.

Neću se ograditi! Odlikujem i podržavam ideje velikih umetnika, koji su hodali među nama odbačeni, hrabri glasnici sa slikom sveta koju još nismo videli. Navijam za sve one koji od prošlosti uče, a ka budućnosti gordo idu bez straha da se izraze.

Neću ćutati! Ja sam biće. Ja sam čovek. Ja sam član jednog heterogenog i bogatog društva, gde svako zaslužuje da misli svojom glavom i uživa u životu. Naša borba je večna. Naša pesma je nezaustavljiva. Neću se predati! Neću!

 

Igor je III razred srednje škole, budući student istorije, ateista.

Veliki ljubitelj ''Igre prestola'' i ''Gospodara prstenova''.

Next Post

Demijan - Herman Hese

Wed Mar 22 , 2017
NEĆU!Gost autor: Igor MijovićJa sam telo. Ja sam um. Ja […]

Preporučujemo...