Gospodaru, gospodaru, kakvo je danas vreme?

Gospodaru, gospodaru, kakvo je danas vreme?

Autor: Pavica Veljović

156292 00diradaTeško se borim sa mišlju da je na vlasti neko ko mi svojom nepismenošću vređa inteligenciju. Svojevremeno sam bila na stubu srama, jer sam direktno zamerila nepismenost, traljavost, nestručnost i neažurnost izvesnih "urednika" koji su čak i pol čoveku promenili koliko su nepismeni. Trenutno je na snazi proglas o predizbornoj situaciji, ali to ne ometa izvesne ( primećujem, nisam slepa! ) da se svako veče okupljaju i većaju kolika će cena glasova biti ove predizborne sezone, hoće li se po ljude ići ili će sami doći i kako oni koji su onomad bili plaćeni dve hiljade dinara sada neće doći ako cena glasa ne bude veća. ( Čula svojim ušima, krstila se i rukama i nogama! ). Pred glasačkim kutijama uvek isti ljudi ( siroti oni kada čekaju da im kumine tetke sestra od strica po babinoj liniji sa šurnjajine strane namesti lovu ), ispred objekata uvek isti niz onih koji direktno došaptavaju "Zaokruži sedam. Zaokruži sedam" ( i tako njih sedam izređanih, prosto sugestivno dejstvo na čoveka koji je makar malo mentalno slab, a danas je takvih više od 50% ), oko pregrada za glasanje opet njih petoro zaviruju, došaptavaju, gurkaju i ne prepuštaju slučaju "grešku". Odmah posle spuštenog listića dočeka vas telefonski poziv da potvrde jeste li ili niste... A šta, braćo, šta jesam li?! 

Imam li ja Ustavno pravo da me ne saleću, ne nagovaraju, ne kaparišu i ne drže na spisku samo kao broj, kao ovcu, kao statističku grešku rođenu u Srbiji koja im treba samo kada im treba?! 

Ovih dana obići ću grobove dragih mi upokojenih duša. Da ih obavestim da spreme validne lične karte. Izbori samo što nisu. Od kad je umro, dedu živog na izbore ne možemo da nateramo! Iz njegovog,  bogami i iz mog ugla izlaz iz zemlje ne postoji.  Od kad je umrla, svekrvu redovno "viđam" kad stigne poziv da obavi svoju građansku dužnost i svaki put uredno obavestim nadležne da mi rane ne potkopavaju, jer se štrecnem, sirota, svekrva je to, hej! 

A oni delili ruže. I konzerve. I brašno, I ulje i upaljače. Nepismeni. Ali delili. 
Dodelite mi jednu konoplju. Maziću je, paziću je i zvaću je Toma. Obećavam!

Vremenska prognoza u Srbiji: Vreme je da padnu!

Next Post

Mens sana in corpore sano

Mon Mar 13 , 2017
Gospodaru, gospodaru, kakvo je danas vreme?Autor: Pavica VeljovićTeško se borim […]

Preporučujemo...