Bivši Beli Listić

Bivši Beli Listić

Autor: Predrag Stojadinović

Beograd, 23. decembra 2016.- Premijer Srbije Aleksandar Vucic (na slici) rekao je danas da nema nista protiv da Srbi u Hrvatskoj dobiju ista prava kao sto imaju Hrvati u Srbiji, kojih je daleko manje."Nemamo nista protiv da Srbi u Hrvatskoj imaju ista prava u Hrvatskoj kao sto imaju Hrvati u Srbiji, kojih je cetiri ili cak osam puta manje nego Srba u Hrvatskoj", kazao je Vucic novinarima odgovarajuci na pitanje o cemu je razgovarao sa predstavnikom Srba iz Hrvatske Miloradom Pupovcem. FOTO TANJUG/ DIMITRIJE GOLL/ nr

Pukli su. Hvala trenutnom austrijskom ministru spoljnih poslova.

Ali, da krenemo, kao i uvek, redom.

Šetam ti ja tako fejsom, i malo malo pa naletim na neko pljuvanje i prozivanje nas “belih listića”. Par puta sam, prilično retko, a i nežno, pokušao da objasnim o čemu se tu zapravo radi. Mnogo češće, čak prečesto, sam samo ignorisao i dizao ruke.

I ovaj put, napokon, da se izrazim narodski, popizdeh. Što je mnogo, mnogo je.

Da, nisam glasao, namerno i svesno. Poslednji put sam glasao za Tadića, grdno se pokajao i više mi nije padalo na pamet da glasam.

Zašto?

Zato što je glasanje za “manje zlo”, i dalje glasanje za ZLO.

Zato što glasanjem za “manje zlo”, održavamo odvratni status kvo, ili kako ga je moj prijatelj fenomenalno nazvao BUŠ politički sistem, brašno-ulje-šećer, za koje se glasovi jeftino kupuju.

Zato što ne vidim nijedan drugi način da se zatucana, neobrazovana marva potencijalno opasulji, osim da popije po labrnji najjače moguće.

Zato što mi je apsolutno svejedno da li će da izgubi Murta, ako je jedina moguća alternativa da pobedi Kurta. Jaše jedan, jaše i drugi. Svi jašu, a mi kao majmuni mašemo glasačkim listićima.

Zato što, da budem zapravo banalno iskren, smatram da je “manje zlo” u stvari veće zlo. To famozno “manje zlo” će samo da nas uništava sporije, te će marva da se polako kuva kao ona žaba iz poznate nam priče. Dok će veće zlo, kao ovo koje trenutno imamo, da nas unakazuje brzo i očigledno, te jedino tako i postoji šansa da marva možda i progleda. Mada iskreno sumnjam i u tu bajku.

Ja bih recimo najviše voleo da nam sada dođu još gori, recimo Šešelj ili još bolje Velimir Ilić ili čak onaj Vazduplohov. Što gore, to bolje. Čisto da vidim da li će se marva ikada pokrenuti, da li će shvatiti da je marva te da mora da radi na sebi. Da li će shvatiti da nismo nebeski narod, već šaka jada za koju ceo svet apsolutno zabole dupe. Da li će shvatiti da ne samo da nismo najbolji, nego smo po mnogo čemu debelo među najgorima u celom svetu.

U jednom jesmo najbolji, u teranju najboljih napolje, u taj svet. Koliko mozga je neophodno da se shvati šta ostaje, ako najbolji uporno odlaze?

2017 02 15 Bivsi Beli Listic TekstA ovi jesu pukli. Po svim šavovima. Diktator sada već toliko laže da to laganje ni najglupljima među marvom zaista ne može da promakne. Neću da se kandidujem za predsednika. Kandidujem se za predsednika.

Toliko sam sebe zakopava, da mu ni Tomina lopata ne može pomoći da se izvuče. Janković ne može da vodi kampanju dok je na funkciji. Ja ću da ostanem na funkciji i vodim kampanju van radnog vremena.

Ja radim po 18 sati dnevno, ali ću da vodim kampanju van radnog vremena.

Verovatno iz WC-a, ili dok spava, šta li. Mada, to bi i imalo smisla, jer njegova pobeda i postoji samo u njegovim snovima.

A ja ovaj put neću biti “beli listić” jer smatram da, za promenu, sada mogu da glasam za “dobro”, a ne za standardno “manje zlo”. Moj glas ide Jankoviću.

A vaš?

3 thoughts on “Bivši Beli Listić

  1. Стварно не знам шта се ти буниш и слични? Зли господар Вучић остварује све о чему ви сањате. Латиничару коме је Јанковић мање зло ,а заступа исту злу идеологију ко и Вучић,Јеремић,Николић.Шешељ,Дачић или Вулин.

    1. Biće da, Igore, niste baš razumeli tekst. Autor je govorio da neće da glasa za manje zlo, no će ovoga puta da glasa za pravog kandidata, a to je gospodin Janković. Dakle, ranije nije imao za koga, a sad gle – ima.

      1. I ja ću 🙂 Napokon 🙂
        u potpisu; još jedan svesni bivši beli listić

Comments are closed.

Next Post

Bakterije mogu izazvati neplodnost

Sat Feb 18 , 2017
Bivši Beli ListićAutor: Predrag StojadinovićPukli su. Hvala trenutnom austrijskom ministru […]

Preporučujemo...