Ti si taj virus

Ti si taj virus

Autor: Predrag Stojadinović

2016 07 20 Ti Si Taj VirusSvaka sličnost sa Marčelovom pesmom, je namerna: https://youtu.be/rBa-J15ChH0

Fenomenalan tekst na ovom portalu “Jedna iskrena molba”, koleginice Aleksandre Mijović, izazvao je burne negativne reakcije bolesnika koji sebe vide i predstavljaju kao nekakve patriote i branioce srBstva, srBskog naroda i države Srbije.

Naravno da će prva reakcija takvih bolesnika, i njima sličnih, biti nešto nalik pitanju “Zašto su bolesnici oni koji vole svoju zemlju?”.

Klasičan non sequitur jer nigde nisam rekao da su bolesnici zato što vole svoju zemlju, već zato što je zapravo uništavaju krijući se iza tog svog bolesnog patriJotizma.

O čemu se, zapravo radi i zašto je njihov patriJotizam bolestan?

Zato što je slep.

Patriotizam bi trebalo da bude ljubav prema domovini, prema svom narodu. Često se krivi, povija i lomi, pretvarajući se u monstruma koji jaše na ideologiji krvi i tla, onoj koja je kroz istoriju načinila mnogo zla silnim narodima, među njima i Srbima.

Da li je to ljubav, kada se slepo prihvata sve najgore, bez pokušaja ili želje da se to poboljša? Da li je ljubav kada se nasilno i agresivno guši svaka kritika i svaki pokušaj poboljšanja upravo te države i života upravo tog naroda?

Nije.

Patriotizam je kada se boriš da svoju državu, postojbinu svog naroda zaista učiniš boljom. Patriotizam nije kada slepo kao papagaj ponavljaš da su tvoja zemlja i tvoj narod najbolji, čak i kada je i samim papagajima jasno da je zapravo tvoja zemlja i sa njom i tvoj narod, po mnogo čemu (među najgorima) na samom dnu današnje civilizacije.

Patriotizam je kada ukazuješ na probleme u svojoj državi i svom narodu. Patriotizam nije kada kao noj zabijaš glavu u pesak i ignorišeš probleme svoje zemlje i svog naroda. Još manje je patriotizam kada probleme uvek i isključivo vidiš samo u drugima.

To nije patriotizam, to je bolest. Mentalna. Psihoza.

Milion puta mi se desilo da me pitaju ko me plaća, za koga radim, zašto mrzim Srbiju i Srbe, zašto ne odem negde drugde, i tome slično.

Pored toga što ovakva pitanja nedvosmisleno pokazuju da ta osoba nema nijedan validan argument, te skreće temu na taj jadan i krajne ljigav način, ona dodatno pokazuju da je ta osoba teško zatucana i nesposobna da misli, i tačnije teško mentalno poremećena. Ali, najvažnije, pokazuje ko je zapravo problem i ko zapravo čini najgore upravo Srbiji i Srbima.

Takvi pacijenti.

Oni su virus. Oni su problem. Oni su ti koji nas zakopavaju sve dublje i dublje.

Za razliku od njih, normalni ljudi su sposobni da vide probleme u svom narodu i u svojoj državi, te da iste zatim rešavaju, ili barem pokušaju da reše, te da zapravo poboljšaju i svoju državu i život tom svom narodu.

To je patriotizam.

To je ljubav prema svojoj državi i svom narodu.

Sposobnost da se vidi brvno u svom oku, te da se isto izvadi, ma koliko bolno i teško to bilo.

Agresivna i nasilna borba da se sve grozote svog naroda i svoje države predstavljaju kao mirišljavo cveće, te da se za sve isključivo i uvek krive ,,neki drugi”, nije patriotizam, nije ljubav, to je mentalna poremećenost. To je bolest.

Srbi su isti kao i svi drugi narodi. Ima dobrih ljudi, kao što ih ima u svim drugim narodima.

Ima loših ljudi, kao što ih ima u svim drugim narodima.

Ima neopisivo groznih ljudi, kao što ih ima u svim drugim narodima.

Zamišljanje da su svi Srbi naj naj naj super, a da su svi Hrvati, Nemci, Albanci, loši, grozni, ovakvi i onakvi, nije patriotizam, već bolest. Teška zatucanost, teška ksenofobija. Teška mentalna poremećenost i jednostavno - neznanje.

Zato, ako ste ikada nekome rekli da je srbomrzac, zato što kritikuje nešto u Srbiji: Vi ste taj virus.

Ako ste ikada nekome rekli da je autošovinista, zato što kritikuje nešto u Srbiji: Vi ste taj virus.

Ako ste ikada nekome rekli da je strani plaćenik, zato što kritikuje nešto u Srbiji: Vi ste taj virus.

Ako ste ikada nekome rekli da je želi/pokušava da uništi Srbiju, zato što kritikuje nešto u Srbiji: Vi ste taj virus.

Ako ste ikada nekome rekli da treba da ode iz Srbije ako mu se ne sviđa, zato što kritikuje nešto u Srbiji: Vi ste taj virus.

Prestanite da budete virus. Prestanite da zabijate glavu u pesak.

Zemlja nam je u rasulu. Vode je primitivci, neobrazovani, budale, lopovi i patološki, nepopravljivi (mentalno poremećeni) lažovi. Narod nam je zatucan i katastrofalno neobrazovan. Gotovo sve što je vredelo smo ili oterali ili su sami pobegli. Ostao je skoro isključivo talog.

Ne da nismo najbolji, nego smo danas, svojom krivicom toliko daleko od toga da smo debelo među najgorima, po mnogo čemu. A to znate i sami, siguran sam. Samo, to vam nikako ne prija, pa se branite najbolje što umete, agresijom, lažima, brutalnošću, banalnošću, rečju, običnim napadanjem.

I sve dok ne izlečimo vas ,,patriJote”, sve dok ne izlečimo taj virus koji vi predstavljate, samo ćemo biti još gori i gori.

Vi ste ti koji nas uništavate.

Vi ste ti, zbog kojih ćemo nestati.

One thought on “Ti si taj virus

Comments are closed.

Next Post

Svađa

Thu Jul 21 , 2016
Ti si taj virus Autor: Predrag Stojadinović Svaka sličnost sa […]

Preporučujemo...