Prljava muška svinja

Prljava muška svinja

Autor: Zoran Plećević

7487348616 5eb4a87d70 ZNosim sat na levoj ruci i dok te čekam tražim senku da se sakrijem od sunca, a ruka mi je stalno u vazduhu, savijena pod oštrim uglom.

I oči su mi u vazduhu dok gledam taj sat na levoj ruci.

I ja sam u vazduhu.

Nema te. Nema ni senke.

Pržim se na suncu. Znojim se i ako uskoro ne stigneš biću sav znojav.

Ti ne voliš kada sam znojav i kada budeš stigla i onjušila me, reći ćeš mi da sam prljava muška svinja. Ja ću se sa teškom mukom suzdržati da te ne tresnem preko tih lepih usana i možda ću da ih poljubim odmah, a možda ću malo da mučim i tebe i sebe i samo da te gledam dok čekaš da te poljubim.

I noge su mi u vazduhu. Kako sam te prvi put ugledao ja ne znam ni ko sam, ni šta sam, ni gde sam, ponekad ni kako se zovem. Znam samo da te čekam dok ne dođeš, da vidim tvoja prelepa usta i da se pravim kao da procenjujem koliko nestrpljivo čekaš da ih poljubim.

Ti uvek dođeš.

I uvek zakasniš.

I kad se pojaviš i kažeš mi da sam prljava muška svinja, gledaš me u oči i čekaš da te poljubim. Ti za razliku od mene tačno znaš koliko će trajati moje oklevanje i znaš o čemu razmišljam. Ti sve znaš.

Ja nikada ne znam.

Ja ništa ne znam kada sam sa tobom.

Gledam na sat dok te čekam. Jedino to znam, a posle, kad ti dođeš ni to neću znati. Znaću da sam sav znojav i ako mi kažeš da sam prljava muška svinja ja ću razmišljam da li ću da te poljubim odmah ili ću da mučim i tebe i sebe.

Ti odlično znaš da te nikada ne bih udario preko tih lepih usana koje čekaju da ih poljubim. Ti za razliku od mene znaš i ko sam i šta sam i gde sam. Znaš da te čekam. Znaš sve o meni i ja sam izgubljen bez tebe.

Znaš da, kad mi kažeš da sam prljava muška svinja, živu vatru rasplamsaš u meni i postajem prava životinja. Ako pre toga nisam znao ništa posle tih reči znam još manje i samo gledam u te prelepe usne koje su to izgovorile, a sada su spremne da ih prekrijem svojim i ućutkam.

Znaš da nosim sat na levoj ruci, da mi je ruka u vazduhu pod oštrim uglom i da gledam taj sat na levoj ruci, da te čekam, da sam na suncu, jer nisam umeo da nađem senku.

 

Photo credit: loosingmind via Source / CC BY-ND

 

Next Post

Porodica, obitelj, familija ili nešto treće? II deo

Sat Jul 2 , 2016
Prljava muška svinjaAutor: Zoran PlećevićNosim sat na levoj ruci i […]

Preporučujemo...