RIP

RIP

Autor: Lestat Gianni

2330469065 9c6babd2e6Prolazi  druga nedelja nove godine.  Za svega četrnaest dana napustili su nas Dejvid Bouvi, Alan Rikman, Zaharije Trnavčević, Duško Korać, Ed Stjuart.
Svet je definitivno osakaćen za neke velike duše, koje su stvarale umetnost.
Za duše koje su stvarale neki svoj makrokosmos.
Aaron Remzi se opet nadavao golova. Verovali ili ne u to, potpuno je nebitno. Fantastična podudarnost je stvarna. Dešava se. Aaron Remzi, fudbalski Amit-Gutač Duša.
Svaki put kada se desi ovako nešto, kada neko poznat umre, društvene mreže su preplavljene poslednjim pozdravima od strane fanova. Neki to rade iskreno, neki to rade čisto zbog dobijanja društvenih poena. Lajkovi, fejvovi, šerovi, retviti. Da, živimo u tom dobu.
Nekad su postojale Radio Mileve na kojima ste mogli da ućarite nešto popularnosti, plasirajući im razne tračeve i slično, a danas za tako nešto postoje društvene mreže.
Iskreno, meni ne smeta kad vidim tako nešto. Svako bira na koji način će da ožali neku poznatu ili manje poznatu osobu. Ne vidim zaista tu ništa sporno.
Evo primera radi, mene je smrt Terija Pračeta pogodila toliko jako, kao da mi je umro član porodice.
Vest o tome me je zatekla na poslu, par sati pred kraj radnog vremena. Do kraja nisam mogao da se smirim i skoncentrišem. Obožavao sam njegove knjige. Knjige su barem za mene, neki svojevrsni beg od turobne svakodnevnice.
Zamislite da, ne daj Bože, umre vama neko drag i da vam svako malo, neko govori kako ćete vi na pravi način da tu osobu ožalite. Malo je u najmanju ruku, neukusno!
Iz mog ugla gledano, to „pametovanje“ je ništa drugo nego potpuno isto skupljanje poena, samo na malo drugačiji način.
Skupljači Poena, Nemači Pojma ne biraju način na koji to rade.
Kažu da su društvene mreže isuviše uzele maha i da smo se preselili na njih.
Istina je, ali ja ni tu ne vidim ništa čudno. To po mom neskromnom mišljenju jeste cena napretka tehnologije.
Kako nismo sposobni da onaj takozvani, realni život uredimo kako mislimo da treba, tu priliku smo dobili dolaskom društvenih mreža.
Vaš profil, vaša pravila.
Ako mislite da će vam biti lakše da, danas zatrpate svoje profile citatima i klipovima Profesora Snejpa, Metatrona ili Hansa Grubera, učinite to. Selo će svakako da priča.
Svet je danas svakako za koji procenat tužnije mesto za živeti.
Rasplačite se na svom ili mom statusu slobodno.
Puno toga mi držimo u sebi. Ako nam kočnice ne popuste barem na društvenim mrežama, svet će postati daleko mračnije mesto od ovog, kakav je sada.
Skupljači Poena i Nemači Pojma će vam već pronaći nešto drugo, za zameriti.

Next Post

Sve što treba da znam u životu, mogla sam da naučim u najranijoj mladosti (Deo treći)

Fri Jan 15 , 2016
RIPAutor: Lestat GianniProlazi  druga nedelja nove godine.  Za svega četrnaest […]

Preporučujemo...