zbitoglavci

Zbitoglavci

 autor: Nebojša Čehranov

  12351485 10206840175656447 348189913 Ou susret godišnjice smrti mog i tvog dede:

 osnabrück – rana zima. čuli bi se vagner i valkira, ali ja ne dam da se čuju u ovoj priči. ko ih jebe. umesto njih, tri debela nemca, zalizana i mirišljava, u kooperaciji sa deset ljutih vučjaka,  sprovode brdo poslušnih jevreja, cigana i srba, između češke lokomotive i bodljikave žice. iz kolone ispada beba od par meseci, koja je već bila ugušena tokom čarobnog prevoza. 11 sekundi nakon bebinog narušavanja reda, otkida se iz kolone jedna mlada žena, ciči zbog svega i pokušava da se vrati po bebu. tri debela nemca & deset ljutih vučjaka počinju svoju igru: šnel šnel curik curik. ova trči. kolona stoji u koloni i poslušno čeka. tri debela nemca pucaju po mrtvoj bebi. majka ciči, vučjaci je jedu, kolona kolonira.
tri debela mirišljava nemca se iznerviraju, već im fale dvoje iz računice, a računica je bog u tim glavama, te počinju da pucaju po ostalima. vučjaci još uglavnom jedu onu mladu ženu.
čuje se pisak sa češke lokomotive: ide u rikverc pa pišti. to je tako normalna stvar u normalnim zemljama.
fuu fu fuu fu fu fu fufufufu pfiiiiiupfiiiiiiii

te večeri, u vojničkoj kantini u sred logora, tri debela nemca su slinila na svirku noćnog portira za to veče, nekog šapčanina, cige, koga su zvali Lepi Gaga.

draganče je bio toliko lep, da je šumanovu rezonancu vezivao u čvor. inače je bio posilni kapetana milošića, sa kojim je zajedno delio sudbinu u oflagu 6c. a violinu nije svirao, već ju je jeo. 6000 srpskih kraljevih vojnika, tu u osnabriku, zvali su ga paganini.

uskoro je cela nemačka logorska postava, pocepala svoje prave i lažne fotografije, svojih pravih i lažnih žena i dece i zamenila ih dragančetovim fotografijama u raznim, misionarskim pozama velikog umetnika.

britanska avijacija se 2. decembra 1944. fosfornim bombama obrušila na logor zarobljenih oficira, te od preostalih živih kostura, pobila još 116 ljudi. među njima je bio i Dragan-paganini.

uz sećanje da nikada ništa nije bilo kako treba, palim ovu sveću misli za uredno pobrojane u priči i nek se nosimo svi u tri lepe pizde materine.

Next Post

Gradovi koje volim: Čikago

Mon Dec 7 , 2015
Zbitoglavci  autor: Nebojša Čehranov   u susret godišnjice smrti mog i […]

Preporučujemo...