Raspored časova osnovnih škola Srbije 2021.

Raspored časova osnovnih škola Srbije 2021.

(možda i ranije "koliko nam dobro ide")

 Autor: Milan Petrović-Mikša

School 1465744 640x480Prelistavajući neke ranije iskucane skribomanluke i komentare, reših da i ja (građanin pokorni) svoje viđenje i nimalo "ulickano" predviđanje iznesem i sa veselim čitaocem ovih redova podelim. Nema sumnje i Vi, kao i ja, prst na čelo, decu pred sebe, može i komšijska, da se bar čestito u ogledalo smemo pogledati.

Raspored časova i deo programa osn(ovaca) u Srbiji, tačnije nečemu što se zvalo tako, 2021. godine, po mom "zloslutnom" i ciničnom predskazaniju, izgledaće ovako:

1) Srpski sa gramatikom Mozambika, Krima i EU: Sabrana dela Vesne Radusinović, širom TWITTER-a priznate modne blogerke Zorane Jovanović (ZORANNAH) i NIN-ovom nagradom ovenčanog spisatelja Milorada Ulemeka (E)Legije, za domaći obraditi finalno veče jubilarnih 25. Grandovih zvezda i izneti svoje impresije o svevremenosti duha i konverzacije u rijaliti programu po izboru, kao i analiza najboljeg SMS-a dijaspore.

2) Matematika: uzajamnost povezanosti brojeva mobilnih pretplatnika sa najnovijim registarskim tablicama DNRS Srbije, kao i skupovi i kubikaža (ni slučajno kubizam), grafička predstavljanja zadataka iz Mišković-Beko zbirke.

3) Geografija: grupa A - Prirodne lepote Save i Dunava (za decu gubitnika tranzicije); B - Blagodeti i prirodno blago Maldiva, Havaja i ostalih egzotičnih destinacija (za decu uzročnika nastajanja gubitnika tranzicije).

4) Istorija: Tomina revolucija u gladi i žeđi (dvočas) i 7 sekretara Zemunskog klana, spremiti esej o narodnom heroju Marku Miloševiću Gajbici i nosiocu partizanovo-zvezdine spomenice Tomislavu Đoriću Džaji.

5) Muzičko: Tema "Savremeni kompozitori i mi" - Aleksandar Milić Mili i Saša Popović Brenin, drugi čas crtež na temu (srpske) himne "Kukavica" Svetlane Majke Ražnatović (T)Arkan i raspevavanje odeljenskog hora, kompozicija "Prijatelji, braćo, kumovi".

6) Opšte-tehničko i domaćinstvo je izbačeno iz programa zbog insistiranja roditelja da se takvom nastavom ugrožavaju osnovna prava i slobode deteta prema neradu i mahinacijama.

7) Fizičko: časovi Novaka Đokovića, oprema obavezna, ko nije platežno sposoban neka roditelje zamoli za pozajmicu, odnosno podizanje povoljnog kredita u GRAND Banci Srbije sa Bijeljinom (kamatna stopa 35 posto mesečno sa dedovinom kao učešćem).

8) Strani jezici (fakultativno): Novobeogradski, (staro) beogradski i zemunski, arhaizmi transformatora jezika Suzane Vojtehovski-Mančić.

9) Veronauka: Džiberizam, tajkunizam i novi svetski poredak (gost predavač: psiholog Boris Čanak-Čeda).

Hvala roditeljima na razumevanju i blagovremenim uplatama školarina, kako u organima - tako i u pokretnoj i nepokretnoj imovini, za sve nedoumice možete kontaktirati naš call centar ili se obratiti najbližoj filijali NIS-Telekom Kazahstan Srbija!

Next Post

Gospodin Gumberto

Thu Dec 3 , 2015
Raspored časova osnovnih škola Srbije 2021.(možda i ranije "koliko nam […]

Preporučujemo...