Klekovača, Tomovača i Grilovani keramički vazduplohov – Prijatno vam bilo!

Klekovača, Tomovača i Grilovani keramički vazduplohov - Prijatno vam bilo!
(deo prvi)

Autor: Milan Petrović - Mikša

12356305 10206867729785283 53137044 OBlagodetna Srbija ili ako ćemo rimovati - Prevashodnog Prćija, uljuškala me čarima i toplinom svojom, a omamljen ništa osim obračuna sa tastaturom nisam kadar učiniti, te vam ovu "sitnu knjigu" pišem, delim, ne bi li me (j)opet obamrlog razbudili. A vi? Dremuckate još malo, može biti (al' ne mora da znači) da ste "zadremali" nešto kasnije?

Pogrešan sto (astal), pogrešna čoja, pogrešan krupije... pogrešnu partiju igramo dvadeset i kusur godina sa pogrešnim i izanđalim špilom. Zašto bi ga i menjali? Nije li oličenje tradicionalnog serbskoga inata upravo istrajnost u sunovratu i stradaniju? Neka to bude i višedecenijska "loša ruka" - igra se do kraja, sve do poslednjeg "cvonjka". Nije gazda ko ne ume novce "spiskati", a Srbin je vazda gazda bio... svega osim "čakšira svojijeh". Čip - sitnica, par godina odrastanja, mladost i mentalno zdravlje, takoreći "za džabaka".

Srbija je bila i biće Demagoško Carstvo, najbolji način kako danas od sutra napraviti juče... ma bre WELCOME TO SERBIA! Verovatno da je ova naša Ostava Naroda Nebeskog ujedno i jedina vetroje.ina na kugli zemaljskoj gde je demagogija zaslužno sastavni deo Ustava i deo kućnog vaspitanja, gde uvek postoji „otvorena mogućnost“ da će vas sagovornik u nedostatku argumenata i činjenica proglasiti demagogom ili vašu priču demagogijom (jeftinom uglavnom) i na taj način vam postavi „dva puta“: 

1) ili da se pravdate kako demagog niste; 

2) ili ako vam je prijatelj da ga oterate u "tri lepe", a ako nije zaćutite i promenite temu.

Nepobitna je činjenica da od punog procenta ljudi koji će kad-tad u debati sa vama iskoristiti ovu čarobnu reč, devedeset posto (90%) pojma nema šta ona znači i pripada grupi zaista pravih demagoga, a ostatak se već davnih dana demagoški ostvario i nije ih briga od početka rasprave sa vama kakvo mišljenje o tome imate. Onaj mali, najmanji (0,1%) procenat je već svoj demagoški zenit dostigao i shodno tome postavljen je na pijedestal kojem i nemate pristup niti postoji bilo kakva mogućnost za diskusiju. Preporuka je ako (i samo ako), u direktnom razgovoru sa poznanikom ili prijateljem, a usled razmimoilaženja stavova i nedostatak dokaza, ON upotrebi ovu čudesnu reč, oduzmite mu mogućnost Google-anja na „par trenutaka“ i zahtevajte objašnjenje šta KVISKO REČ znači... uživajte u njegovom preznojavanju, besomučnom lupetanju i kulminaciji esencijalne demagogije, a onda nastavite sa „palamuđenjem“ do iznemoglosti. Tema? Normalno, samo one aktuelne - Da li je Branković Vuk izdao Hrebeljanović Lazara il' nije, životno su to značajna pitanja za kupovinu 'leba... natenane, preko preče - naokolo bliže.

Eto napisah... došlo mi, a vama dolazi li nekad? Ne? Da? Možda? Help Google!!! Nego dečko, šta bleneš... 'ajd' deli!?

Next Post

Indonezija za početnike (Deo četvrti – Bali 2)

Thu Dec 10 , 2015
Klekovača, Tomovača i Grilovani keramički vazduplohov - Prijatno vam bilo! […]

Preporučujemo...